Warm Bodies (2013)

Ez az egészen abszurd zombi-romantika teljesen megosztotta közönséget. Lehet szeretni vagy gyűlölni, de elmenni nem lehet mellette.

R (ügyeletes Pattinson klón) a szokványosan üres élőhalottak mindennapját éli. Néha viszont elkapja a beszélgethetnék, de sajnos nem nagyon tudja kifejezni magát. Fagyottnak hitt szívét egy szép napon megdobogtatja a dögös Julie, (Stewartra sminkelve) az élők világából. A két fiatal egymásra találása nem éppen ugyanazon „társadalmi” rétegből való származásuk miatt elég nehézkesen indul. Juli apja (John Malkovich) a föld jelenlegi diktátora utolsó rohamára készül a csoszogó bagázs ellen. De nem kel megijedni, végül is győz a szerelem és mi elhisszük, hogy nem is olyan groteszk látvány zombival smárolni. A fő hangsúly viszont áttevődik azon kis zombi etnikumra, akik már elindultak az "humánlódás" útján, de a csonti társadalom már kiveti őket. Vajon képesek-e elhitetni az élőkkel, hogy ők visszasimulhatnak még a valóvilágba. A műfaji klisék és újítások megférnek egy darabig egymás mellett, de végül győzedelmeskedik a közhely.

Semmi extrémet nem nyújt a film, nem poénos és nem is túl drámás, megpróbál valahogy a kettő között elevickélni. Nem titkoltan a forgalmazó az Alkonyatra dobogó szívekre próbált építeni.