Sorozatok 2013-ból



Rendhagyó módon egy-két bejegyzést engedélyezünk magunknak sorozatokat illetően is, mert időnk egy részében azt is nézünk (legalábbis én biztosan). És mivel az egész estés mozik elől veszi el a szabadidőt, valamint mozgóképről van szó, pár szó megilleti őket.
Ám ez egy véget nem érő történet lenne, hogy minden sorozat minden részéről írjunk , uh. jöjjenek azok, amiket ebben az évben arra méltattunk, hogy elkezdjük (hogy be is fejeztük-e, már más kérdés).


The Following

Sorozatgyilkosos sorozat (sajnos nem Dexter szintű), mely gyilkost már elkapták, de sok-sok követője akad, aki folytatja a művét, úgy, ahogy ő meghagyta nekik. Pár részt megnéztem, Kevin Bacon miatt, csípem. De ettől eltekintve baromi unalmas és kiszámítható, 4 rész után szanáltam.


Ray Donovan

Egy új eresztés, ami afféle' hollywood-i problémamegoldó emberről szól, a keménytökű Ray "fucking" Donovan-ról (Liev Schrieber), aki az álomgyár árnyékosabb oldalán melózik. Ha egy futballsztár ébred egy halott, kokaintól szétlőtt prosti mellett, akkor jön Ray és intézkedik. Csak a család ne lenne, azzal több a gond, mint a sztárokkal összesen. Nagyon ász, 2013 nagy meglepetése. Abszolút nézős! Nem tudom, mikor jön a 2. évad, de jöjjön csak.


Homeland

 Adrian Brody, az afgán fogságból kiszabadult katona mindennapjai az amerikai álomban. A képet árnyalja egy CIA ügynök, aki váltig állítja, Brody átállt, valójában maga is terrorista lett. 
Remek sorozat, egy kis politika, egy kis akció/thriller, sok összeesküvéssel. 
Tuti, most kezdtük el a 2. évadot, Amerikában pedig startolt a 3 season.





Elementary

Sherlock és Watson a magyar címe, szinkronosan is látható valamelyik csatornán! A Sherlock szabályokat alapjában rúgdossa fel, (pl Watson egy nőszemély, Lucy Liu), nem is Angliában játszódik, az alapkaraktereket elég szabadosan használják a készítők, stb. 
Nagyon egyszerű, de szerethető sorozat, Jonny Lee Miller remek választás a főszerepre. Jó kis "Monk pótlék".

Vikings 

A nyáron megnéztem az első évadot, baromi jó, aki szereti a kora-középkori hentelést, annak kötelező. Várom a 2. évadot.








Breaking Bad

"I am not in danger. I am the danger"
Szerintem a valaha írt és játszott legjobb sorozat a televíziózás történetében. Ez az én véleményem, de biztos vagyok benne, aki elkezdte, nem bírja abbahagyni. 
Tökéletesen kitalált történet, amiben a színészek, Bryan Cranston és Aaron Paul a végletekig beleélik magukat. Ahogy Mr White egy mezei kémia tanárból egy erkölcsileg lezülött vérengző vadállattá válik, valami mesés. 
Használhatjuk a jellemfejlődés szót is, persze ellentétes értelemben. Vagyis tökéletes jellemtorzulás. Már maguk a párbeszédek óriási feszültséget teremtenek, nem kell ahhoz mindig pisztolynak eldurrannia, vagy egy meth labornak porig égnie. 
Mostanában lett vége, 5 évados. Ideje nekiállni, jönnek az ünnepek, bejgli sütés közben lehet ragadni a képernyőre.
The Best és erről nem nyitok vitát.