The Kings of Summer (2013)


A Nyár királyai a nyár király filmjeként van tálalva. Ilyen-olyan díjak és jelölések akarják bizonyítani, hogy Hollywood-ban nem csak unalmas közhelyek és remake "újdonságok" születnek.
Ez a mozi nem sok mindenről szól, de arról a kevésről legalább szépen mesél. Gyönyörű képek és jó zene mellett láthatjuk a srácokat, akik megszöknek otthonról, mert elegük van a szülőkből. Egy saját "házat" építenek az erdőben és eldöntik, ők hozzák majd a szabályokat. 
A három srác, illetve a két srác és a Biaggio (Moses Arias) nevű valami:)  remekül el van, minden érdekes és mesés, a kaja  kereséssel van egy kis gond, de mindig megoldják valahogy. 
Természetesen, amint elmúlik az újdonság varázsa, úgy néz ki, az idill és a barátság is eltűnik, amint egy szőke lányka is megjelenik. Átkozott szerelem.
A gyerekszínészek átkozottul jók, Joe (Nick Robinson) és Patrick (Gabriel Basso) úgy illenek össze, mint borsó meg a héja...ez a film nem egy szokásos történet arról, hogy utáljuk a felnőtteket, mert házimunkát kell csinálnom, meg sose figyelnek rám, stb. Ez egy 95 perces életérzés.
Hogy a nyár királya lenne a filmek között, kétlem (talán csak azért, mert nem volt igazán ellenfele), de tetszett, az biztos.





A nyár királyai (2013) on IMDb