The Secret Life of Walter Mitty (2013)

"Beautiful things don't ask for attention."

Az örök álmodozó Walter Mitty (Ben Stiller) a szürkébbnél is szürkébb életet él, pedig a Life magazinnál dolgozik. Na, nem mint kalandos életű riporter, inkább mint laboros, aki az elkészült fotók utómunkálatait végzi el. 
A vezetőség változást akar, on-line újság lesznek, az utolsó szám címlapjára Sean O'Connel (Sean Penn) sztárfotós "élete legjobb képét" szánják. Csakhogy az eltűnt. Nincs más hátra, Walter-nek ki kell mozdulnia a szürke hétköznapokból és felkutatni az örökké úton lévő O'Connel-t.
Nem egy világszám, de "habkönnyű kaland/vígjáték" kategóriában jó helyezést adnék neki. Ben Stiller sosem tartozott a kedvenceim közé, néha még az Adam Sandler kategóriába (ami nagyon-nagyon lent van a tetszési indexen) is belesoroltam, de nem tudom, miért. Úgy értem, sok rettenetes filmet nem láttam tőle, az Apádra ütök egész jó volt például. Ráadásul a Mitty-t rendezését is ő követte el. 
Szóval tetszik a mértékletesség, ami a filmet illeti. Szürke ember sok kalanddal is marad inkább szürke ember, a vágyai tárgya, az áhított nőhöz ugyan közelebb kerül kalandjai közben, de nem lesznek Romeó és Júlia egy pillanat alatt. 
A történtek után nem lesz szupersztár, vagy Indiana Jones, de remekül látszik, vagyis Stiller remekül láttatja, hogy Mitty megváltozott, nyitottabb a világ felé. Ami ugyan a nőnek köszönhető, de a lényeg nem a szerelem beteljesülése. Az már egy másik mese. 
Az egyetlen negatívum talán a túl sok álmodozós rész, ebből a kevesebb is elég lett volna.
Nekem bejött, kellemes kis film.

Walter Mitty titkos élete (2013) on IMDb