Open Grave (2013)


Kicsit B kategória-szagú, kicsit kicsi költségvetésű és kicsit a miénk...legalábbis Magyarországon forgatták és magyarok is szerepelnek benne. 
Jonah (Sharlto Copley) egy hullákkal teli gödörben ébred. Semmire nem emlékszik, arra sem, hogy ő Jonah. Kezdetnek nem rossz! Botorkálása közben eljut egy házba (természetesen egy erdő közepén), ahol pár ugyancsak hirtelen amnéziás embert talál. Nem igazán vannak kisegítve egymással, de mindenki gyanakszik mindenkikre és ez már ad egy jófajta feszültséget a filmnek. 
Hol vannak egyátalán? Mi az a sok hulla a ház környékén? Valami történni fog 18-án, de nem tudják mi. Csak azt, hogy nem sok idejük maradt addig.


Kellemesen adagolja a film a feszültséget, a kis adagokban visszatérő emlékek és a talált információ morzsák miatt odaragadsz a képernyőre. A véres jelenetekből keveset kapunk, de az legalább jól kivitelezett és megrázó, tehát pipa. 
Én pl Copley miatt néztem meg, illetve találtam rá a filmre, de aki nem ismeri, annak is jó szórakozás lesz. Friss vér a sokszor önismétlő horror palettán.
Összességében egy tisztes iparosmunka, de semmi extra.

Open Grave (2013) on IMDb