Sorozatok - 2014


The Walking Dead (2010-)

Nem hiszem, hogy be kell mutatnom az olvasóknak. A 'lassú zombik elől gyorsan menekülős, mégis meghalós' széria a negyedik évadát tapossa éppen. Baromi jó részektől az iszonyúan vontatottakig minden megtalálható ebben a poszt-apokaliptikus zombi világban. 
A főszereplő, Rick nagyon rendben van, az idegesítő karakterek meg legalább hullanak, mint a legyek (köztük a felesége is, akit a sorozatot nézők 99%-a tiszta szívből gyűlöl). A második évad egyszerűen érdektelen, csakúgy, mint az aktuális negyedik. A negyedik évad legfrissebb epizódját (13.rész) sikerült végigpörgetnem, nagyjából 10 perc alatt. Ennek ellenére megéri elkezdeni, a maradék részek kárpótolnak. Komolyan.


The Killing (2011-)

Sarah Linden (Mireille Enos) felügyelő a barátságos Seattle városában nyomoz egy kamaszlány halála ügyében. A szálak a városházáig futnak, uh. a kaki és a ventillátor elkerülhetetlenül találkozik. 
Nagyon jó hangulatú sorozat, a főszereplők Emmy-t érdemelnek (lehet, kaptak is, nem tudom), a feszültség egy másodpercre nem csökken. Enos akár Bruce Willis női párja is lehetne egyszer, olyan lerobbant zsarut játszik, hogy az Utolsó cserkészben megkaphatta volna akár a főszerepet is.
Ráadásul az utolsó pillanatig nem sejtettem, ki a hunyó. Ezért plusz pont.





Wallander (2008-)

Kurt Wallander (Kenneth Branagh, főszereplő és rendező) egy olyan komor és depresszív hangulatú sorozatot alkotott, hogy az már művészet. Ez mellé viszont egy gyönyörű képi világ dukál és remek színészi alakítások. 
Emellett nem könnyen emészthető, egy rész, pár hét pihenő tempóban néztük meg a három évadot (2014-ben jön a negyedik is). 
Nagyon ajánlom, minden búja és baja ellenére Wallander rabul ejt.