New World (2013)

A koreiai filmeket nem lehet megunni, főleg, ha ennyire jók.
A Goldmoon cég vezére - mely cég több maffia klánt egyesít és tünteti fel tevékenységüket...khöm.. "legális üzletként" - autóbalesetben meghal. A főnök halála után, mivel nincs egyértelmű örökös, a klánok között elindul a harc, ki legyen a legfőbb vezér.


Kang (Min-sik Choi, aka: Oldboy, I Saw the Devil) felügyelő szerint két lehetséges örökös jöhet szóba, Jung és Lee. A kettő között csak egy különbség van a rendőrség szempontjából mégpedig, hogy Jung első embere és barátja, Ja-sung beépített zsaru. Elindul tehát egy nagy szabású rendőrségi akció, az Operation New World, amiben nem kisebb célt tűznek ki célul, mint hogy egymásnak ugrasztják és romba döntik...nem, pontosabban irányítás alá vonják a Goldmoon-t. Mert tudják, ha teljesen eltűnik, előbb-utóbb ismét létrejön egy szerveződés, amire ők már nem lehetnek befolyással.
Elkeződik a harc a rendőrség és a klánok között a trónért. Ja-sung pedig a szarvihar kellős közepében találja magát.
Kang, a főnöke nem tűr ellenkezést, ahogy a másik főnök, Jung sem, szóval nem lenne könnyű neki életbiztosítást kötni.

Az elején már elárultam, nagyon tetszett, szóval oda a meglepetés:)!
Az Infernal Affairs-hoz hasonlítják, illetve ennek koreai változatát emlegetik a kritikusok. Önmagában is kiválóan megállja a helyét, összehasonlításra csak pozitív értelemben lehet igény. Nálam ez így szólna: "Majdnem annyira jó film, mint az Affairs."
Ami nekünk zavaró lehet, a sok hasonló név és arc, szóval megéri koncentrálni kicsit a film közben, mert ha nem így teszel, a közepére könnyen elveszítheted a fonalat.
A fordulatos sztorit kiváló zene kíséri, ami még nekem is "fület szúrt", pedig nem erre szoktam figyelni. 
A film felétől, történéstől és alakítástól függetlenül egy dolog járt a fejemben. Mégpedig, hogy maffiózó és rendőr között csak a jelvény a különbség. A módszerek, a hozzáállás, a hatalom akarása ugyanúgy működik mindkét szervezetben.
Kiváló mozi.

Sin-se-gae (2013) on IMDb