Unthinkable (2010)

Először is rohadt jó film. Brody ügynök (Carrie-Anne Moss) feladata, hogy megtaláljon pár nukleáris bombát pár városban és azt, aki odarakta őket! Na, azt hihetnénk, hogy egy üldözős, időből majdnem kifutós akció film, de negyed óra múlva kibontakozik a vezér vonal, miszerint a bombagyáros már megvan és "csak" annyi a feladat, hogy ki kell szedni belőle, hol vannak a bombák!
Itt lép a képbe ' H ' (Samuel L. Jackson), aki mestere az információ "kiszedésének" élő organizmusból, esetünkben a szerencsétlen terroristából.
Nem gyenge idegzetűeknek ajánlom, H rendesen belelendül a munkájába, mivel a terrorista személyében igazi ellenfélre talál. A kínzások, a véres jelenetek viszont sosem öncélúak, nem azért látjuk, hogy ámuldozzunk H kreativitásán (furcsa lehet ezt olvasni, miközben a film felében szeletelik a srácot), hanem szorosan kapcsolódnak a történethez.
Féltem, hogy a sztorit átszövi majd a túlzott moralizálás, pellengére állítva az amerikai társadalmat, de ezt a csapdát ügyesen elkerülte a rendező. Van itt vér, izgalom, fordulatok, a két főszereplő, kínzó és áldozat eszméletlenül hitelesen alakítja a szerepét, a többi színészt leradírozzák a képernyőről.
Kétszer néztem meg eddig, de még kétszer bármikor megnézném...ha lenne még körmöm, de nincs, mert lerágtam...

Nincs határ (2010) on IMDb