Attack the Block (2011)

"This is the block. And nobody fucks with the block, do you get me?"


Kis költségvetés (13 millió, persze fontban), nagy élvezet...
A sztori nem szokványos, a dél-londoni fiatalokból álló banda éppen a szokásos este rablását végzi egy sötét sikátorban, amikor valami az égből a mellettük lévő kocsiba csapódik...gyorsan levágják, hogy ez errefelé nem gyakran történik, de ők inkább kiszabadítják a kocsiban "fogságba esett" értékeket egy világ méretű felfedezés helyett, hát nem aranyos:)?? És hogy előkerül ráadásnak egy idegen az űrből, az már csak ráadás, gyorsan ki is nyírják, a biztonság kedvéért! A probléma ezek után az, hogy jönnek a kis idegen nagy rokonai és dühösek! Megkezdődik a harc Moses és bandája (beleértve a helyi kiskerészeket, dílereket, stb) és az idegenek (+rendőrök, akárki, stb.) között! 
Moses úgy vezeti át bandáját az idegenek tengerén, mint annó' a druszája azon a bizonyos vörösön!
Hogy honnan kaparta elő a rendező ezeket a kölköket, nem tudom, de hogy iszonyat rájuk szabták a szerepet az biztos! Nem találkoznék velük még fényes nappal sem amúgy, nemhogy este egy kihalt utcában.
Moses és Pest, valamint a kis szemüveges 'jóllakottóvódás' néger gyerek viszik a prímet, érdemes inkább eredeti nyelven nézni, én nagyon sokat röhögtem rajta, a csúnya és véres részek ellenére is (amik nem is csúnyák és véresek igazából). 
A filmet ért negatív kritika többek között az, hogy az alacsony költségvetés miatt nem látványosak az idegenek, de szerintem pont ez benne a jó, szeretem a kis költségvetésű filmeket, ott talán jobban koncentrálnak a színészekre és a sztorira, mint a grandiózus látványra!
Amiért érdemes megnézni, többször is:
  • Moses és a kis idegen
  • az eszméletlen angol szleng és ütős poénok (bármelyik angol tanár belesápadna)
  • roham szamuráj karddal egy kis robogón
Idegen arcok (2011) on IMDb