Season of the Witch (2011)

Boszorkányvadászat
Hunyjuk be szépen a szemünket és képzeljük el, hogy akit látunk az előzetesben az nem Nik Kédzs'. Ilyen rituálékkal fogtam a filmhez, emlékeiben még ott van a gézzel bekötött fejű srác a Madárkából vagy az idióta vigyor, ami az Ál/arcban oly sokszor láthattunk. Szegénykének az utolsó valamire való filmje Az időjós volt, de már akkor is rezgett a léc, ott viszont Michael és Gore nem engedték még lezuhanni.
Ez a mozi egy nagy jelenettel indul, meg is hozza rögtön a kedvet a folytatáshoz, azoknak is, aki nem szerelmesek a fantasyba, mint szerény személyem. Továbbiakban megismerjük a főhősöket, a keresztes háborúk árnyoldalát, előnyeit. Azután a megkeseredet renegátokra rá is talál a szent küldetés, egy ártatlan kislány megóvása , hú na ebből mi lesz. Ugye mindenki rájött, kiről fog szólni a továbbiakban a film. Összeáll is szépen a kiscsapat a pap, a lovag, a tolvaj, a tanonc, a harcosok és boszi, mint egy jó szerepjáték kalandban. Tényleg tudja is hozni egy AD&D modul szinte minden feszültségét: "- Ej-ej, kilencet dobtál akkor veszett farkas támad rád, dobj egy támadót." Ahol a forgatókönyv meg-meg gyengül, ott jön a látvány és akció, ilyen rész a kötélhidas jelenet.
…és működ dolog, semmivel sem rosszabb film a Van Helsingnél, felveszi a versenyt bármely műfajbeli társával, jó, nem egy Sárkányszív, de mondjuk méltó az összehasonlításra. Azt hiszem meg kell néznem még egyszer, hogy eldöntsem jó úton jár-e a Kis Coppola.