Tropa de Elite (2007)


Ausztráliából evezzünk át az amerikai kontinensre egy jó film kedvéért! Egy cimborám (és vendég-bloggerem, OJ) ajánlotta, így került a képembe és a gépemre, előtte még csak nem is hallottam róla!
Brazília megmutatja, hogy kell egy tökös akció mozit csinálni dél-amerikai ízesítéssel. 


Nascimento kapitánynak rendet kell tenni Rio de Janeiro utcáin, ugyanis a pápa átugrik egy-két misére és a vezetők szerint itt rendnek kell lenni.
Persze a helyzet nem egyszerű, már csak ez a feladat megérne egy misét a kapitánynak, de még helyettesen is gondolkodnia kell, mivel az asszony terhes és nem nagyon viseli el, hogy az ember a BOPE (Special Police Operation Battalion) rettegett vezetője, aki minden nap úgy megy el, hogy nem biztos a visszatérés.

Mondhatnánk, hogy nagyon érzékeny film, a valós brazil helyzetet, a korrupciót, az erőszakot, a drog dílerek által uralt komplett város részeket (a BOPE kiképzésről nem is beszélve) szinte dokumentum film szerűen mutatja be...de ne, mondjuk.
Nézzétek meg és csak a magam nevében beszélve, ha ott tényleg ilyen a rendőrség és a közrend, menjen oda nyaralni az, akinek két anyja van!
Kemény akciófilm, jó sztorival, megnézni csak férfiaknak, két gyúrás között.

Elit halálosztók (2007) on IMDb