The Art of the Steal (2013)

Újra meg újra megpróbál valaki kijönni egy „Nagy balhét” koppintó szélesvásznú alkotással. Ugyanis egy sablonos sztorival sem lehet akkorát hasalni a kaszánál, még ha forgatókönyv nem is annyira acélos. Csak egy pár nagyszerű színészt kell előkapni a szekrényből ... és jó leporolni.

A lopás művészeténél sem más a helyzet, a film az ismerős sablont követi. Több régi nagy svindler összegyűlik az utolsó nagy dobás lehetőségére. Egy kicsit keseregnek a régi sérelmeken, aztán a nagygázsi' úgy is minden sebet begyógyít.  A mostani célpont egy ősrégi biblia, amit pofon egyszerű elcsórni és még a megrendelő is jól jár. Crunch-t (Kurt Russel) egy korábbi balhénál Nicky (Matt Dillon) nevezetű öccse kakiba hagyta, ezért a bátyóka eltöltött egy kis időt a hűvösön. Tehát a mostani melónak ez adja meg a pikantériáját, meg hát nagy kísértés, hogy az eredeti könyvet inkább maguk dobnák több példányban a piacra.

Amúgy semmi virágrengető dolog nem történik a filmben, ugyanakkor a koros aktorrok jó hozzák a kőkemény profi svindlereket. De hát egy ilyen jellegű mozinál elvárható lenne, hogy ne csak alakításokon legyen a hangsúly. Hanem inkább a néző etetésén, amíg eljut a film a nagy trükkig.
A katarzis...na az nem volt meg, inkább maradt valami kevés iparos szájíz helyette.

A lopás művészete (2013) on IMDb