Deliver Us from Evil (2014)

A film megtörtént esetet dolgoz fel. Júúúj, most aztán szarjál be, mert ezt valóban megtörtént. Az szóba sem jöhet, hogy így csinálnak reklámot a filmnek, mert sejtették, nem fognak vele bankot robbantani. Pedig Eric Bana is játszik benne.
Szal' a gonosz Irakból érkezik (egyszerű a szimbolika), mert három tengerészgyalogos betéved valami sírkamrába, vesztükre. 
Miután összeverik a tábori papot, hazatérnek New York-ba, hogy szobafestők legyenek és hogy terjesszék a gonoszt, gyilkolásznak, megigéznek anyákat, hogy dobálják be a tigrisketrecbe a kölyköket, stb.
Ralph Sarchie (Bana) és társa a tutiban felfigyel az egyre terjedő fura esetekre és nyomozni kezdenek. 
Segítségükre van az alsógatya modell testű, sármos abbé, Mendoza atya.
Adnak a gonosz pofájának.
A rendezőt is megszállta valami, méghozzá a hogyan ne csináljunk semmi újat egy filmben és mondjuk el ugyanazt a történetet századjára nevű démon. Veszélyes dög, mert akadályozza a kreativitást és biztonsági játékra törekszik. 
Minden megvan a moziban, ami megvolt már máshol is korábban. Régen mélyen hívő, de mára istentől elfordult zsaru, aki először szkeptikus a természetfelettivel szemben. Neeeeee, hát ez új. 
Akkor van a hipszter pap, aki már annyit harcolt a sátánnal, hogy az már csoda, mellesleg ő is megjárta a hadak útját, mert drogos volt, van egy pulya is valahol valamelyik volt csajánál. Szóval egy Jack Daniels a pohárba, kereszt a mellkason fényesre csiszolva és jöhet a mindent eldöntő csata. 
Folytatom. A rendőr felesége elhanyagolva érzi magát, sokat veszekednek az urával. Végül ők is veszélybe kerülnek. Micsoda fordulat!!!
A sötét pincében zseblámpával villognak, három percenként beszarós zenére megijesztgetnek. 
A tükörben még volt valaki, de mire Sarchie hátrafordul, már nincs ott SENKI. Apafej, ez valami egészen új.
A Doors áthallás egész eredeti volt és azért próbálkoztak feledtetni a hülyeségeket a képi világgal és a nyomozós szál túlsúlyával. Nem nagyon sikerült. 
Végigültem, szóval ha bejönnek a megszállós-démonos-ördögűzős filmek és már mindent láttál, ezt is túléled majd. Ha pedig nem kajolod a műfajt, messzire kerüld el.

Távozz tőlem, Sátán! (2014) on IMDb