Harry Brown (2009)

Ismét egy film Albionból. Mondom én, az angolok egyre jobb filmeket gyártanak, na!
Harry Brown (Caine) egy hadseregtől leszerelt nyugger, aki friss özvegy és más öröme nincs az életben, minthogy a haverjával, Lennyvel sakkozzon. Ám sajnos Lenny állandóan panaszkodik, hogy zaklatja a helyi banda, így Harry sem boldog és amikor megölik a barátját, akkor gyanítani kezdni, hogy nem paranoiás volt az öreg...mivel a nyugdíja is kicsi, a britt egészségügyi rendszer is rogyadozik, az ex katona felpörög még utoljára és elindul megtisztítani a környéket! Charles Bronson Bosszúvágya angol kiadásban. Jó, hogy a film reális marad, nem lesz belőle Rambo, nem szerez szuper fegyvereket, stb, marad neki a nehéz légzés, magas vérnyomás és szív problémák...tökös legény ez a Caine.
Mennyi film készült a szemét britt tinédzserekről (lásd Eden Lake), mielőtt valójában kiborult volna a bili...volt valami a levegőben, én mondom, mint képzett "szociomókus":)!
Nekem bejött, szeretem a rivendzs' mozit, angol ízesítéssel, Caine-nel és Emily Mortimerrel (a rendőr csaj, aki nem is olyan szép, mint inkább bájos), a történet lassú csordogálásával...egyszerűen jó film, tessék megnézni.

Harry Brown (2009) on IMDb