30 Days of Night (2007)

Ismét egy vámpíros film, ez már inkább horror kategória, ellentétben a Fright Night-al. Alaszkai kisváros a helyszín, ahol nagy a készülődés, van, aki éppen húz el a városból, a többiek meg készülnek a 30 napos éjszakára (jó hely ez az Alaszka)! Ideális célpont, sőőt, kánaán a vámpíroknak, akik éppen erre sertepertélnek és a kisváros lesz a menü ezen a kietlen, havas menzán.
A színészek jók, de lehetnének jobbak is, a sztori egyszerű, de nem is kell több. Miért is magyaráznák meg, miért ott és akkor támadnak a vámpírok? Ki az ősatyjuk és azt hogy öljük meg úgy, hogy az összes "gyermeke" meghaljon és megmeneküljön az emberiség?! NEM kell tudnunk, csak átélni/érezni, hogy menekülnek a megmaradtak, hogy próbálják átvészelni napkeltéig! Majd onnan, az alaszkai Bivalybasznádról' elintézik az összes vámpírt a Földön...persze...
De komolyan, lényeges, hogy nagyjából reális marad (a téma ellenére természetesen), sok dolguk az embereknek nincs a túlélésen kívül! 
Félelmetesen szép és hangulatos képek vannak benne, a hintás jelenet, valamint a felülről nézhető utcáról-utcára terjedő vérengzés nagyon király.
Nekem bejött, de azért nincs meg dvd verzióban. Ez is egy szempont.

A sötétség 30 napja (2007) on IMDb