Hanna (2011)

Gyilkos természet
A címe egy kicsit amolyan dokumentumfilmre terelés lenbe, legalább is szerintem.

A nyitó képkockák is ezt sugallják: hófödte táj, rénszarvas, eszkimólány. Aztán egy kis vérfürdő, kibelezés és megismerjük Hannát, a kis gyilkoló gépet. Olyan édes kis tini lány, mint bármely kortársa. Csak a nyüzsgő város helyett egy istenháta mögötti erdei lakban nőtt fel. Barbi és mesék nélkül cseperedett, viszont megtanult vadászni, verekedni, fegyvert használni és több nyelven beszélni. Míg nem egy szép napon eljött a főpróba.
Ezek után szépen halad előre történet, megtudjuk ki az ellenség és kik a jók. Hannánk is különféle kalandokba keveredik, mert ugye azért nem nyír ki rögtön mindenkit! Egy hippi család segítségével eljut Németországba, nyakába ott liheg három transzfeszti szkínhed arab (na ezen jót röhögtem). Ettől kezdve átmegy az egész amolyan német "újhullámos kapj el ha tudszba". Kapkodó kameramozgás, idegesítő techno aláfestés. A végére még egy mese birodalmat is kapunk a nyakunkba, megfűszerezve az egészet.

Nem rossz kis film. Azért jó, mert nem szokványos a történet. Viszont van benne egy-két idegesítő dolog, például: Eric Bana. Egyszer mindenképpen érdemes megnézni!
Hanna (2011) on IMDb