Source Code (2011)

Forráskód
8 perc, szerintetek mire lehet elég? Világ megmentésére, a nagy ő megismerése esetleg egy búcsúra a szeretteinktől… Az alkotók mind ezt a vászonra teszik és mondhatom elég profi módon.


A film nyitó képkockája rögtön fel keltette az érdeklődésem. Ahogyan kezd ki bontakozni a történet, úgy öl meg egyre jobban a kíváncsiság. Egyszerű ötletnek tűnik, de stábnak sikerült egy nagyon korrekt iparos munkát kihozni a műből. Nagyon sokat köszönhetnek a két főszereplőnek, akik „elviszik a balhét”. 

Jake Gyllenhaal, nagyon jó formába van a herceges kirándulást is meg bocsájtottam neki (Prince of Persia), és Vera Farmiga (kicsoda ?), jó tudom, hogy Scorsese is felfigyelt már rá és az Egek urából is ő ugrik be elsőnek. Van valami sztoriban, valami borzongató, földöntúli és ezt ügyesen ki használja a rendező. Szerelmi szál jó benne, a vége felé rámennek egy kicsit a hazafiasságra, na de melyik amerikai filmben nem!
Végén van egy csavar, ami még jobban elgondoltatja az embert, mikor haza indul a moziból. Már ezért is érdemes megnézni.

Forráskód (2011) on IMDb