The Purge (2013)

A nem is olyan távoli jövőben Amerika pár órára hivatalosan is megőrül, hogy utána a maradék 364 nap nyugalomban teljen. 12 órára mindent szabad, minden bűn elkövethető, bármi és nem lesz érte felelősségre vonás soha. Erőszak, gyújtogatás, gyilkosság...ha abban a 12 órás periódusban történik, olyan, mintha nem is történt volna meg. Szar lehet olyan főnöknek lenni, akit mocskosul utálnak a beosztottak.
James Sandin (Ethan Hawke) nagyot profitál az éves purgálásból, ugyanis hight-tech biztonsági rendszerekkel kereskedik, amit főleg a gazdagok engedhetnek meg maguknak. Jó biznisz, mint hajótulajdonosnak lenni árvíz idején. A gond, hogy sok az irigy és amikor este elkezdődik a gyilok, hozzájuk is bekopogtatnak. Kiderül, milyen jó is a legszuperebb biztonsági rendszer.
Ha nem is eredeti, de egy jó ötlet középszerű kivitelezése. Idegesített a család hozzáállása a gyilkos estéhez. Támogatják, de amikor ők kerülnek a célkeresztbe, már egyből  nem is annyira frankó ez az egész. Az aranyszívű kisfiú, aki mindenkit sajnál, az idióta és szerelmes nagylány, akinek a barátja pont azon az éjszakán akarja megbeszélni a faterral a problémákat, amikor a gyilkosságot meg lehet úszni?! Nem nézhetetlen a film, de jobb is lehetett volna. Tény viszont, hogy a "gonoszokat"  tényleg lehet tiszta szívből gyűlölni és amikor egy-egy elhullik, a néző is kéjesen borzonghat egyet, "megkaptad, mocsok"! Egyszer végig lehet ülni.
De én a végén akkor is b*szott nagy hentelést vittem volna végbe. Pfuj, ezek az álszent amcsik. Mindig az a sok nyál a végén...

A bűn éjszakája (2013) on IMDb