Four Brothers (2005)


A négy örökbefogadott Mercer tesó (a főtesó' Marky'Mark Wahlberg) hazatér a szülői házba, hogy anyjukat eltemessék. A jóságos anyuka rablótámadás áldozata lett. 
A tesók eltemetik anyut és utánanéznek, ki húzta meg a ravaszt. Az ügyben nyomozó, régihaver' zsarut (Terrence Howard) ettől viszont kirázza a hideg. Ha a Mercer tesók beindulnak, a környékből semmi nem marad, a szó fizikai értelmében.

Wahlberg megint keménylegényt játszik, illetve játszott, ugyanis nem mai filmről van szó. Idegesítő, hogy nem is rosszul, ráadásul jók a partnerek is (Chiwetel Ejiofor, Garrett Hedlund, Sofía Vergara). Minden látszat és az érzelgős szál ellenére egy egyszerű bosszúmoziról van szó, de a külvárosi gettó hangulat egy pillanatra sem tolakodó, de mindig érződő jelenléte és a színészek miatt is nálam nézhető kategória, akár többször is. 
Humorból és akcióból nincs hiány, de azért akadnak olyan jelenetek, amikkel nem igazán tudtam mit kezdeni. Viccnek szánták, vagy komolyan gondolták? Pl. Wahlberg a befagyott tavon, iszonyatosan keményen közeledik (gyalogol) az égő hordó mellett, arannyal telepakolt, szőrmebundás főgengszter felé. Mé' nem autóval jött? Mert abban nem tud keményen közeledni, azé'!

Négy tesó (2005) on IMDb