Paranoia (2013)


Hol vannak már azok az idők, amikor egy darab 3.5-ös floppy-ra pakolták világrengető vírusokat? Sandra Bullock már két számítógépen nyomta egyszerre és egy kislemezen lévő programmal picsázta el a hackereket. 
Itt pedig már minden annyira hipszer-modern, hogy már nem is értem. Már telefont lopkodnak, alkatrészeket, hozzá való programokat, amik már minden személyes adatodhoz hozzáférnek. A magánszféra nem létezik, már csak az a kérdés, a meglévő adatokat 10 perc, vagy 5 perc alatt fésülik össze.
Adam Cassidy a nagy áttörésre váró informatikus, akit aktuális főnöke, Wyatt (Gary Oldman) éppen lapátra tett. Nem tetszett neki a nagy ötlet. 
Sok-sok ármány és cselszövés után Adam Wyatt nagy ellenfelénél, Goddard-nál (Harrison Ford) találja magát, aki a szárnyai alá veszi a fiatal zsenit. Azonban a rózsaszín álmoknak hamar vége szakad, két nagymenő között állni a végső összecsapás pillanatában nem csak karrier szempontból lehet gyilkos helyzet.
Nagyon tuti a telefonos nyomkodás a filmben, kár, hogy a lényeget nem tudták így megfogni. Lehetett volna egy jó krimibe oltott kis társadalomkritika is, de megragadtak a telefonról a Tv képernyőre főtójjuk'  a képet és akkor mindenki látja majd nagyban, hogy milyen tuti sms-t írok, vagy a fészen' csevegek stílusnál. 
A karakterek végtelenül egysíkúak, a végzet asszonya egy biodíszlet, csak arra kell, hogy jól nézzen ki és hogy a főhős majdnem elveszítse, hogy aztán mégse. 
A történet tele van logikai buktatókkal és ennek észrevételétől még Ford és Oldman sem ment meg.
Ha baromira unatkozol...

Paranoia (2013) on IMDb