Snitch (2013)


Kisgyerek kap egy hívást egy barátjától, hogy vigyázzon kicsit arra a csomagra, amit postán fog kapni! A postás után viszont egyből az FBI jön, hogy jól a szövetségi fegyházba vágja. Mivel ipari mennyiség volt a csomagban, már orgazdasággal is vádolják, szóval nagy a baj.
Apa (Dwayne Johnson) közben a kamionos cégét fejlesztgeti, jól megy az üzlet, csak ne lenne sitten a gyerek. Mivel nem tudja kihozni a sittről a csemetét, önálló akcióba kezd, hogy hozzon egy "nagyobb halat", mint a fia, így az ügyész (Susan Sarandon) talán mérsékli, vagy akár ejti is a vádat a kölök' ellen.

Jól sikerült film, meglepő a Szikla (vagy mi a fene ennek a Johnsonnak a beceneve) színészi teljesítménye is. Nem estem tőle hasra, de kiderült, ha egy szikla, vagy bármilyen más kavics/kövezet elé raknak egy normális forgatókönyvet és pár jó színészt (pl Jon Bernthal AKA Shane from The Walking Dead), akár eredményes is lehet az alkotás.
Inkább dráma, mint akció, apa nem akciósztár, amikor lövöldöznek, lapul, 'mint szar a fűbe' és nem üti szét a kartell tagokat sem fél, sem két kézzel.
Egyszer simán nézhető.