Trance (2013)


Egy csavarosnak látszó, rablós thriller Danny Boyle rendezésében. 
Simon (James McAvoy) egy aukciósház ifjú titánja, műtárgyakat, főleg festményeket értékesítenek óriási pénzért. Simon kicsit megszorul anyagilag, ezért belép a képbe Franck (Vincent Cassel) aki pár haverral meglovasítja az éppen 26 millió fontért eladott festményt. 
A gond, hogy Simon kicsit bekavar, erre Franck pofáncsapja, az a szerencsétlen meg elfelejti, hová dugta a képet. Miután Simon számára igen fájdalmasan (mondhatni, körömszakadtáig bizonygatja:)) kiderítik, hogy tényleg nem színlel a srác, elcipelik egy pszichoterapeutához (Rosario Dawson), hogy segítsen emlékezni a kép helyére.

Nem egy szokványos sztori, de valahogy mégsem az igazi. Mondjuk végignéztem és bele sem tekertem, de nem nagyon hatott meg, nem az a film, amit alig várok, hogy megjelenjen dvd-n. 
Cassel remek szociopata, brillírozik a szerepben, Dawson meg egyszerűen csak szép. 
A hipnózis túl van lihegve, itt mindenkit varázsütésre majommá lehet változtatni, komplett éveket/személyeket kitörölni az emlékezetből. Számomra ez már nevetséges és egy idő után fárasztó.

Valahol olvastam, hogy ez a film csak azért ugrik be majd az embereknek, mert Rosario Dawson anyaszült meztelen a filmben. Igazat kell adnom, pár hét múlva már alig dereng valami, ehhez nekem még terapeuta sem kell.
Egyszer talán nézhető.