Smashed (2012)

Ritkán kerül a figyelmem középpontjába független film (Sundance), talán mert ezek kevés reklámot kapnak, afenne' se tudja.
Kate és Charlie fiatal házasok, minden napra az egy buli elvet követik, élvezik a gyerek nélküli világ pillanatait. Még az is belefér, hogy hót’ másnaposan mennek be dolgozni. Pedig Kate komolyan veszi a hivatását, hisz gyerekeket tanít. Még jó mókának tűnik az is, ha a nebulók egy balul sikerült hányás után állapotosnak feltételezik. Viszont az állandó hazudozás kezdi megfeküdni főhősnőnk gyomrát és egy kolléga unszolására rehabilitációba kezd.
Eleinte élvezi a mókás társaságot, még pártfogót is szerez a cukrász Jenny személyében. Viszont a józanul töltött napok egyre több akadályt hoznak a tökéletesnek hitt házasságában is.
Tipikus művész film sok közelivel és kézikamerás bemozgásokkal. A cracktől beállt monológ egyszerűen tökéletes, filmtörténeti alkotás. De sajnos amúgy egy lapos, kiszámítható és befejezetlen film. Néhol jót mosolyogtam a dialógusokon, mert a mennyiség vezérelte az alkotót.

Talán arra jó a film, hogy rájöjj, hogy hol a határ az alkoholizmus
és az alkalmi fogyasztás között.