Dead Man Down (2013)

Victor (Colin Farrell) egy olyan "mindenes" a helyi maffiában. Ezt felveszi, azt kinyírja, testőr, sofőr, ez+az. A vezér Alphonse (Terrence Howard) pedig egyre jobban megkedveli a mindig komoly (szomorú?) és keveset beszélő keménylegényt! Minden adott egy fantasztikus karrierhez a bandában, de Victornak más tervei vannak, amiben Alphonse is szerepel és sok vér meg belsőségek.
Victor szomszédja, Betarice (Noomi Rapace) pedig Victorral tervez valamit, amivel rendesen meg is lepi az első randin. Nem csoda, hogy a csaj az anyjával él.
Nem vagyok hasra esve tőle, nem ez Farrell 2013-as nagy dobása, ez biztos...legalábbis remélem.
Rapace érdekes választás volt, van valami extra ebben a csajban attól függetlenül is, hogy elég idiótán jár a ráadott magassarkú cipőkben.
Valami divatmacát játszik, uh belefér. A szerelmi szál, mivel a film nagyobb részében ez a téma, nem rossz, szomorúan nézelődnek, elmondják egymásnak, hogy kit milyen csapások érték a múltban és azt le kell zárni, addig nem lehet kiss-kiss, csak bang-bang.
A romantika közben néha felköhög egy géppuska, hullanak az maffiózók, szóval minden van itt, kérem.
Victorról kiderül, hogy a családjával Magyarországról jött a jobb megélhetés reményében és az igazi neve Kerik László. Rendesen kerekedett a szemem, amikor meghallottam, utána füleltem is, mikor hallok egy magyar szót a filmben, de mit mondjak, volt vagy három szó, csapnivaló akcentussal. Ááá, mit is reméltem? Hogy Farrell majd elszavalja a Falu végén kurta kocsmát?
Maradt tőle a búbánatos távolbarévedés, szóval egyszer nézhető, de semmi extra.

Bosszútól fűtve (2013) on IMDb