Trouble with the Curve (2012)

A visszavonult Eastwood, a rászabott házsártos öregembere visszatér.

Gus (Clint) öregedő toborzója egy patinás baseball klubnak, persze a fiatal társai a cégnél a nyugdíjazásán fáradoznak. Csak egyvalaki hisz benne, jóbarátja, Pete (John Goodman), de érzi nem az a ravasz flótás már főszereplőnk, aki volt. Támad egy ötlete: Gus lányát, Mickeyt (Amy Adams) elküldi a következő tehetség vadászatra, hátha együtt találnak valami értékeset. A modern cica baba meglepően jól érzi magát az ütők és labdák világában, de apja-lánya kapcsolatot valami múltbéli titok nyomasztja. Amolyan közvetítőnek csöppen kettőjük közé az egykori remek játékos Johnny (Justin Timberlake), hogy egy nagy családi kalamajkába csapjon át a remek hétvége. Persze a fiatal srácnak rögtön megtetszik a lány és még az időstől is tanulhat a szakmáról.
Dráma erős karakterekkel, Eastwood mintha a Grand Torino énjét hozta volna át. Jól áll neki a zsörtölődés, minden technikai kütyüt kifiguráz, csak a film vége felé unalmassá válik. A szerelmi szál sznob egy kicsit, de a humor miatt megbocsájtható.
Ízig-vérig sportfilm, ami picit több hangsúlyt fektet a drámára. A Milliódolláros bébi mellet viszont nem rúghat a labdába.
Trouble with the Curve (2012) on IMDb