End of Watch (2012)

Manapság az akciós, zsarus, lövöldözős filmeket halomra okádja magából az álomgyár, már nagyon ráférne valami vérfrissítés erre a műfajra.

Los Angeles néhány körzete még mindig háborús övezet, a Crypt és Blood bandák már nem csak egymással harcolnak, új ellenség üti fel a fejét, a mexikói gringók személyében. Ezen az örült környéken teljesít szolgálatot Brian (Jake Gyllenhaal) és Mike (Michael Pena) és teszik kockára mindennap az életüket.
Brian a feljebbjutásában reménykedik, ezért a fősulihoz készít videót nem mindennapi kalandjaikról. Párosunk hőstettei napról-napra gyarapodnak, a drogok és fegyverek világában. Egy idő után az akcióik elkezdik szúrni a helyi kartell szemét és persze ennek nem jó vége lesz.

Dokumentarista, kézikamerás felvételek olyan közel viszik a nézőt a színhelyhez, hogy szinte érezni a lőpor és az égő hús szagát. Ilyenkor látni igazán, hogy a nagyvárosok rendőrei milyen harcokat vívnak naponta a bűnözőkkel. A bandák pofátlanul lőnek mindenre, ami mozog, az ökölharcok már kivesztek a világból (példaértékűek). Persze filmkészítés szabályi mit sem változtak: tökös rendőrök az elmebetegek ellen, rengeteg akció, üldözés, vér.
De ez a film egy kicsit mégis más, a jó értelemben.

End of Watch (2012) on IMDb