A Midsummer Night's Dream (1999)

Éppen ma este lesz Szentivánéje, ritkán szoktam(tunk) valami aktuálisat ajánlani. Most megpróbálok rávilágítani, mitől különleges és misztikus ez az este.

A filmünk a 19. századi Toscanában játszódik, ahol a szerelemházasság még nem éppen elfogadott dolog. Pedig Hermina és Lysander (Dominic West) inkább elbujdosik, mint hogy szerelmük ne szökjön szárba. Sajnos mindkettőjüknek akad elrendelt hitvese, Demetrius (Christan Bale) és Heléna személyében. Az egymást üldöző szerelmi négyszögünk egy sűrű erdőbe téved, ahol Titánia (Michelle Pfeiffer) és Oberon (Rupert Everett) a tündérkirályi-pár az uralkodó. Puck (Stanley Tucci) a tündér-udvari bolond egy kicsit összekuszálja némi varázslattal a szerelmesek érzelmeit álmaikban. Nem mindennapi kavalkád veszi kezdet és hogy még nagyobb legyen a felfordulás, a helyi színésztársulat is a közelben próbál, akinek vezetőjükre, Tompor Miklósra (Kevin Kline) is kerül némi varázslat. Innentől kezdve a színész, a király és királyné féltékenykedései közé csöppen.

Michael Hoffman üdén viszi át a színművet egy modernebb korban, a Shakespeare-i jellemzők (humor, szerelem) itt is jól működnek. Az erdő varázslatos környezetének teremtményei az első percben még rémisztőek, de aztán kellően viccesé válnak.
Fergeteges komédia, a szeremről és annak bűvöletéről mesejáték formájában.

Szentivánéji álom (1999) on IMDb