The Girl Next Door (2004)

Nem is írnám le, hogy megint milyen borzalmas címet tudott kreálni a magyar forgalmazó, eme nek. Miért nem futhatott a film szimplán A szomszéd lány címmel?

Matthew (Emile Hirsch) a csodabogár tini, az évkönyvbe való bejegyzése közben döbben rá, hogy semmi hülyeséget nem csinált az iskolai évei során. Minő véletlen, pont ekkor költözik a szomszédba egy dögös szőke lány, akinek a vérében van a rosszlányság'. Jöhet szép sorjában az örültebbnél örültebb kaland, amihez persze partnerek a szintén nem mindennapi szűz haverok. A múlt bilije pedig azért van, hogy kiboruljon és még a rosszarcok is előkerülnek. Szex, buli és drogok után nem könnyű megírni egy beszédet az erkölcsről főhősünknek, pedig nagyon kellene az álomösztöndíjhoz.

Ilyen típusú filmeknél kötelező a nemi vágy csetléssel-botlással ötvözése, de mindenki megnyugodhat, végül győz az abszurd romantika. Talán nem merülnek el az alkotók annyira a gusztustalanságokban, mint a kortárs buli-filmekben. A fim közhelyes középrészek után csak beindul és a végére egy jó csattanót is összehoz.

Csöppet sem rossz film.
The Girl Next Door (2004) on IMDb