The November Man (2014)

Peter Devereaux (Pierce Brosnan) a legszuperebb ex-ügynök a CIA-nál. Pár év pihenő után akad egy ügy, amit csakis ő és neki más nem oldhat meg. Alice Fournier  (Olga Kurylenko) kész kész lebuktatni a leendő orosz elnököt, aki anno valami csecsen balhéban volt benne nyakig. 
Aztán már a CIA is kavar, az oroszok sem nyugszanak, mindeki halottnak akarja tudni a két menekülőt. A CIA ráadásul Devereaux egykori tanítványát küldi a mester után (Luke Bracey, aki úgy néz ki, mint Sean Bean 19 évesen).
Öregember nem vénember, gondolhatta Brosnan, amikor elvállalta a szerepet...pedig nagyon is az. Erről még a hosszú combú dögösbögyös' sem segít elvonni a figyelmet, pedig istentelenül igyekszik.
Szokványos történet az visszatérő ügynökről, aki annyira jó, hogy nagyon, mindenki át akarja verni, de aztán mégiscsak ő nyer. Sablonsztori, közepesnél jobb akciójelenetekkel és rohadt sok Fiat Stilo-val. Gondolom, a cég nagyon támogatta filmet, mert Moszkvától Belgrádig mindenhol van a képben egy Stilo, még ha éppen nem is abban menekülnek/lövöldöznek.
Őszintén szólva mérges lennék, ha moziban erre pénzt adtam volna ki, de egy délutáni bambulásra alkalmas lehet.

November Man (2014) on IMDb