Joe (2014)

Tudom, unalmas már azt olvasni, hogy Nicolas Cage visszatért a vászonra és végre nézhető filmben szerepel. Csak az első állítás téves, ott volt ő az elmúlt tíz évben is, de olyan kritikán aluli filmekben, hogy az már csoda...le kell írnom párat, eszméletlenek: Szellemlovas, A varázslótanonc, Féktelen harag, Boszorkányvadászat. Nem is tudtam, hogy ezek léteznek, pedig nagyjából láttam is őket (vagy csak belenéztem). 
Az időjós óta egyetlen értékelhető filmben szerepelt, az pedig a Kick-Ass első része. 
Szóval egy fajsúlyos filmben nyújt végre egy remek, maníroktól mentes alakítást. Nagy nap ez a mai nekem is, végre leírhatom, Cage király volt a filmben, Semmi túljátszás, semmi felesleges drámázás. 
Hozta a délvidéki redneck brigádvezetőt, aki az embereivel a beteg fákat mérgezi le, hogy utána újat ültessenek a helyükre.a városban feltűnik egy fiatal srác, Gary (Tye Sheridan), aki munkát kap Joe-tól. Hamar összebarátkoznak, a srác apjaként szereti a különc, de néha bekattanó Joe-t. Gary apja viszont egy igazi, nagybetűs probléma, alkoholista és állandóan a szart is kiveri Gary-ből. Joe-nak is megvan a maga baja a külvilággal, régóta tart a csatája egy helyi idiótával. 
Pár nyugodt perc jut csak nekik, a film nagy részében jelen lévő komor hangulat és a történet kibontakozása már magában hordozza a cseppet sem boldog végkifejletet. 
Tye Sheridan-nak jól áll egy profi, felnőtt színész, úgy látszik, ez kihozza belőle a legjobbat. Róla áradoztam a Mud-ban is, hogy vannak igazi gyerekszínészek. 
Az egyetlen negatívum, hogy a rendező hatásvadász elemekkel pakolta meg a filmet, lassított jelenetek, kicsit nyálas zene, mélabúskodás' a köbön. A vége is egy fokkal nyálasabb lett, mint kellett volna. Enélkül is működik a film, nem kellett volna aggódni.
Többször is nézhető, de csak egyszer fogod, mert megüli a gyomrod.

Joe (2013) on IMDb