Sorozatok 2014 II.

Legends (2014- )

A mélyebbnél is mélyebben beépült FBI ügynök Martin Odum (Sean Bean) életét követjük nyomon. 
Új sorozat, egyenlőre tíz epizódot forgattak le, szerintem nem is lesz több, pedig az első részbe beletettek mindent, amit csak lehet. Ali Carter sztriptíz táncol, már kiderül, hogy a titkos szervezetet egy még titkosabb szervezet figyeli, mindenhol összeesküdnek Odum ellen, stb. 
Kicsit kaotikus, igazán újat nem mond, szóval a második részre már nem voltam kíváncsi.


The  Flash (2014- )

Nincs már Smallville, a Vampire Diaries egy nyáltenger kiscsajoknak, uh, kellett egy hasonló sorozat, ahol a főhősnek szuperképességei vannak, de ezt mindenki elől titkolja, lesznek segítőtárasai, közben a csajának nem mondhatja el, de nagyon el szeretné típusú sorozat.
Hogy is gondolhatták, hogy ez még működhet? Úgy néz ki, szuperhősökkel mindent el lehet adni, bármilyen fércmunka legyen is. 
Kiszámítható a ritmusa már az első rész után és ez nagyon zavaró. Elköveti valami szuperbűnöző a szuperbűnt, jön a Flash, először jól alulmarad a küzdelemben, majd összedugja a fejét a tudós csipet-csapat és jól megoldják a problémát. 
Közben megy egy kis kesergés, hogy a csaj egyenlőre mást szeret és már itt is behozzák ráadásnak az egy rész - egy aktuális gonosz mellé a nagy főgonosz szálat. 
Túl hamar ellőtték a puskaport. 
Smallville 2.0., ha érdekelne. Említésre méltó egyedül: Dr, Wells (Tom Cavanagh). Három vagy négy részt láttam, de biztos vagyok benne, a többi is ugyanilyen lesz. Levesbe.


Forever (2014- )

Egy átlagosnál eredetibbnek tűnő ötlet. Henry Morgan (Ioan Gruffudd) halhatatlan. Nem vámpír, sem semmilyen természetfeletti lény. Legalábbis ő maga nem tud róla. 
Egyszerűen nem öregszik és ha nem természetes halált hal véletlenül, mindig a legközelebbi folyóból kerül elő, immár élve.
Világéletében orvos volt, a halál nagy szakértője, aki jelenleg New York-ban praktizál, mint halottkém. 
Rendkívül művelt, okos és jó megfigyelő (lásd Mond, vagy Sherlock), pár rész után már egy rendőrcsajszival oldják meg az épp aktuális rész bűnesetét. 
Nem mondanám pörgősnek, de Gruffudd-hoz illik a régimódi gentleman szerep és a sztori sem a szokványos, uh négy rész után még szavazok neki lehetőséget a bizonyításra. 
Azért zavaró, hogy itt is már beugrik egy háttérgonosznak tűnő egyén, aki lehet, ugyanolyan, mint Morgan, csak még öregebb. 
Micsoda meglepetés.
Plusz a rendőrök kirívóan ostobának tűnnek a főszereplőhöz képest, úgy tűnik, egész idáig nem is oldottak meg egy ügyet sem (ennek ellenére simán, parancs nélkül törnek be házakba, lopnak bizonyítékot, stb). 
Ennek ellenére én még nézem ezt a Monk-ilyen-olyan Helyszínelők pótlékot.