X-Men: Days of Future Past (2014)


A távoli jövőben, az emberek által tervezett robotok szinte minden mutánst kiírtottak. Egy maroknyi túlélő, X Professzor, Rozsi, Kitty Pride, Magneto és még pár X-Men megpróbálja megváltoztatni a múltat, hogy a robotokat támogató kormánydöntés ne jöhessen létre. 
Minden probléma elindítója, a robotok feltalálójának megölésével kezdődött. Ha Bolivar Task él, a jövő nem lehet már olyan rossz.
Rozsomákot, mivel mást nagyon megviselne az időutazás (mondjuk őt is, de legalább regenerálódik), visszaküldik a 70-es évekbe, hogy elkapja Task gyilkosát, Magneto és X Professzor csaját Mystique-t...


Bryan Singer visszatért az X-Men rendezői székébe és csinált egy tisztességes popcorn mozit. Nagyon látványos, még 2D-ben is. A párhuzamos, jövőbeli és múltbeli történések folyamatosan fenntartják a feszültséget, nem nagyon unatkoztam a film alatt. 
Mialatt a múltban Mystique kergetőzik Magnetoval és Rozsiékkal, a jövőben a végső összecsapást vívják. Addig kell Kitty Pride-ot és Rozsi testét életben tartani, amíg csak lehet. 
Izginek izgi, de egy kicsit lehetett volna több, látványosabb ez az eposzi csata. Hiányzik belőle az X faktor:)! Nagyon megnéztem volna, hogy Magneto legalább öt percen át nyírja az ellenséget, nem pedig csak néha ráncolja a szemöldökét és akkor pár fémhulladékból ajtó lesz, hogy védje a bentieket. 
Vagy Vihar ügyködését, kicsit pörgősebben. 


Ami jó és mindenképpen élmény - már amennyire egy ilyen általában negatív dolog lehetséges - a főszereplők halála a jövőben. 
Mivel itt az időutazás és a jövő megváltoztatása a lényeg, így Singer "büntetlenül" játszhat a főhősökkel. Meg is teszi, elég kegyetlenül.

A múltban egyértelműen Magneto viszi a prímet, Fassbender tökéletes a szerepre. Félelmetes az a hideg, logikus gondolkodás, amivel Magneto egyről a kettőre jut. Egy pillanat alatt átlátja a helyzetet, hogy mi a legcélszerűbb és már cselekszik is. 
Ha ehhez egy régi bajtársát kell megölni, seperc' alatt megteszi, hogy a robotok a jövőben ne gyilkolják halomra a szeretett mutánsait. A legjobban kidolgozott karakter.
Rozsi egy soros poénjai tényleg viccesek, legjobb jelenet pedig Quicksilver nevéhez fűződik. De a szuperbörtön liftje miért egy konyhába nyílik, ember??
film, de az első rész még mindig jobban tetszik.

X-Men: Az eljövendő múlt napjai (2014) on IMDb