The Hunted (1995)

Tegnap ütköztem bele a Story tv-n. Christopher Lambert, a 90-es évek nagy B kategóriás színészének talán egyetlen nézhető filmje. Mondjuk a Hegylakó első része sem volt annyira rossz...akkor.
Lényegében öt évente azért megjelenik egy hasonló témájú mozi, amiben egy gajdzsin bajba keveredik Japánban, befogadják, megtanulja a kardforgatás alapjait és legyőzi a gonoszt. 
Láttuk ezt Az utolsó szamurájban is, nagy költségvetéssel, gigasztárokkal.
Most megnézheted a Tom Criuse-féle verzió tizenpárévvel' ezelőtti, olcsóbb változatát, amiben az amerikai rosszkor volt rossz helyen, így a még mindig működő nindzsa szekta végezni akar vele. A pártfogásába veszi egy harcművész mester, akinek elszámolni valója van a fő-fő nindzsával. Szegény gajdzsin, így megy ez Japánban.
Bájosan B kategóriás film, de vannak benne remek jelenetek. Minden hibája ellenére - ami az esetek többségében maga Lambert - szerethető, mert baromi jó harcjelenetek vannak benne. A vonatos rész szinte még ma is megállná a helyét egy akciófilmben. 
Ezért (vagy csak ezt) érdemes megnézni. Nincsenek tíz percen át tartó csörték, elég a pengével egy gyors vágás és szétcsúszik a nindzsa izibe'! 
Yoshido Harada és John Lone elviszik a filmet a hátukon, simán megnézném a folytatást is, ha lenne. Lambert nélkül.
Ha a műfaj kedvelője vagy, pillants bele.

A préda (1995) on IMDb