After Earth (2013)

Kitai (a valahanyadik' Smith gyerek) és a faterja, aki tényleg az apja (Will Smith) igazából is (húú, de durva:)) kényszerzuhanást' hajt végre és ahol landolnak, az éppen a Föld, amit az emberiség vagy ezer éve elhagyott. Mert ott rossz volt nekik.
Apu megsérül, így a gyereknek kell elmennie az elhagyott bázisig, hogy leadja a mentőcsapatnak a jelet. Nyomában van egy B kategóriás alien, amit sosem mutatnak, csak apát és fiát, uh pár perc és unalomba fullad a film.
Rossz emlékek által leterhelt apa-fiú kapcsolat, megtoldva egy kis kergetőzéssel és futkározással.

Az első fél órában megijedtem, hogy véletlenül az Űrgammákat nézem, olyan béna volt a díszlet...tisztelt rendező és producer, a minimál stílus nem egyenlő az igénytelenséggel.
Shyalaman visszatérése az A kategóriába ezúttal is elmaradt. 
Ugyanaz a séma, mint a Faluban, de ott ez még működött...ebben már nem volt kraft, így a maradékot átemelték az Outlander-ből. Az sem bonyolult film, de nem is akar több lenni, szóval inkább azt nézzétek meg, ezzel ne húzzátok az időt. Mire ordíthatnál, hogy "ott van a szörnyeteg a ganyénál", már régen alszol, annyira de annyira nem történik benne semmi említésre méltó.