Jack Reacher (2012)


Tom Crusie most is teljesít egy lehetetlen küldetést. Jack Reacher egy katonatársa "segítéségre" siet, mivel a srácot azzal gyanúsítják, orvul lelövöldözött vagy öt ártatlan embert.



Hát most mit mondjak? Végignéztem? Végignéztem. Tetszett? Nem igazán. Ha nem Cruise alakítja Reacher-t, akkor nincs is ennyire reklámozva a film, előfordulhat, hogy nálunk csak dvd-n jelent volna meg.
Jót mosolygok a Jack reacher rajongókon, akiknek ahhoz be kellett ülni a moziba, hogy rájöjjenek, Cruise csapnivalóan alakítja a kedvencüket, ráadásul még nem is hasonlít ez a kis mitugrász a tökös, két méter magas, iszonyat mély hangú gyilkológépre (számtalan könyv jelent meg Jack Reacher történetével, többek közt ez a sztori is, Csak egy lövés címmel). 


A sztori lehet, könyvben izgalmas, de a filmben iszonyatosan vontatott, egész egyszerűen nem történik semmi, logikailag sem igazán helytálló, szóval még mindig azon gondolkodom, mi a fenéért néztem végig? Tipikus példája annak a mozinak, amire három nap múlva csak nehezen emlékszel vissza, két hét múlva meg már szinte ismeretlenül cseng a fülednek, ha beszélnek róla.