Lawless (2012)

"It is not the violence that sets men apart, alright, it is the distance that he is prepared to go."

1930, a gengszterek és szeszcsempészek kora. Három tesó, a Bondurant fivérek megmutatják, hogyan kell szeszt pancsolni és eladni a szomszéd megyébe. És nem osztoznak ám a korrupt zsarukkal sem, neeem, ők kemények.
Shia LaBeouf nem tartozik a kedvenceim közé, de ez a szerep illett hozzá, zsigerből hozta a nyápic szarjankót, akit a tesók húznak ki a szarból, állandóan. A templomi csajjal jól mutatnak együtt, kedves kis szál az amúgy elég véres történetben.
Aki viszont betölti a vásznat és a jelenléte mindenhol érződik (és szükséges) a filmben, az Tom Hardy (Forrest Bondurant). Ennek a legénynek aztán nem szeretnék az útjába kerülni. Üldögél a nyominger kardigánjában, de nem tudod nem észrevenni, ha megszólal, nem tudod nem hallani. A Sötét Lovagban szétverte Batmant, majd lejött Virginia államba szétcsapni a sok redneck között. 
A harmadik tesó nem nem sok vizet zavar, sem a rohadékot játszó Guy Pearce. Inkább idegesítő, mint félelmetes. Gary Oldman is szerepel a filmben, sajnos csak pár jelenet erejéig. Ő még emelhette volna Hardy mellett a film színvonalát.
Történetileg néha lapos és eléggé véres, de összességében egyszer nézhető. Azon gondolkodom, mit írnék, ha Hardy nem lenne benne...akkor nem sok jót, az biztos.

Fékezhetetlen (2012) on IMDb