Dredd (2012)


Ismét egy feldolgozás, illetve egy képregény újragondolása. Dredd (Karl Urban) sokkal keményebb, jobb, okosabb, eltökéltebb, mint a Stallone által megformált karakter, aki az Úr 1995. évében követett el merényletet a jó ízlés ellen.
Valamit azért vettek át az első filmből, a Stallone-féle arc, pontosabban az arca alsó felének "játékát" ill rángását, nem? Szerintem az, ahogy Urban fintorog, egy az egyben Stallone. Jaaa, nem, a keménygyerekek' csinálják így. Igen, ez lehet az. Akkor bocs.


A történet ismerős lehet, ugyanaz, mint a The Raid: Redemption, ami azt jelenti, Dredd és az újonc csajszi bemennek egy óriási panelházba és nem tudnak kijönni, ráadásul a sok panelproli a vérüket akarja. A forgatókönyv írók nem erőltették meg magukat túlságosan. 
Látványos dirr-durr emeletről-emeletre, meglepőnek nem nevezhető fordulatok, kevésbé jó színészi alakítások. A főellenség nem annyira félelmetes őrült, mint amennyire beállítják. Kár érte, hálás szerep, Lena Headey (a Trónok harcában Cersei Lannister + totál úgy néz ki, mint Ördögh Nóra:)) dilinyósabb is lehetett volna, akkor izgalmasabb lett volna.
Véleményem szerint kissé túlbecsülték a filmet, az imdb-n meglepően jó pontot kapott, ami azért enyhe túlzás. Nem rossz, egyszer nézhető kategória, de azért na.
A készítőknek volt önkritikájuk, Magyarországon már csak dvd-ben jelent meg. Szóval nekem van igazam.

Dredd (2012) on IMDb