Hazárdjáték (2014)

A játék-függő filmeknek sajátos kultusza van a tengerentúlon. A nézők imádják is rendesen a lecsúszott, lezüllött, de még nyomorukban is szerethető figurákat és ha nyernek is a végén, akkor az aztán a boldogság.

A kettős életű Jim Bennett (Mark Wahlberg) nappal kiváló óraadó egy egyetemet, de éjszaka mélyen elmerül a szerencsejáték bugyraiba. És általában sokat veszít, de a kőgazdag szülei mindig kipengetik a tartozásait és elősegítik ezt luxusnak nevezhető életvitelt. Viszont egy nap Anyucinál (Jessica Lang) elrúgja főhősünk a piros pöttyöst. A fizetési határidő meg ott ketyeg a feje fölött, erre Jim örült alkudozásba kezd a helyi uzsorásokkal és még egy tanítványát is beleviszi a mocsokba.

Walberg játékosa megteszi nekünk azt a szívességet, hogy kianalizálja saját menekülési stádiumának a folyamatát, sőt még rátesz a leszarom érzésre egy lapáttal. Mégis valahogy ez a meg akarok halni, mer’ nem én vagyok a „Jani” dolog most nem állt össze. Ugyanis vagy öt film eszembe jutott, amelyek jobban hozzák a játékbarlangok nyomasztó atmoszféráját.

Hazárdjáték (2014) on IMDb