Pain & Gain (2013)

Mert Michael Bay nem tököl, odateszi magát fúlból’ …

A testépítés Rémusz bácsija, Daniel Lugo (Mark Walberg) tudja mitől döglik a légy a testépítő fronton, mindenkiből kihozza a maximumot. Igaz ez a szánalmas, mindennapi gondokkal küzdő izomagy barátaira is, akikből az amerikai-álom megvalósításához mindenre elszánt gazfickókat gyúr. Pont kapóra jön egy hencegő pénzeszsák története, gyorsan Viktor lesz a balek a buliban. De azért kispályásainknak nem megy olyan könnyen megtörni a kolumbiai pacákot. Egy idő után felcserélődnek a szerepek és a néző már el is felejti ki a jó és ki áll a sötétoldalon.

Testépítő anatómia legBay-eb fokon, fullos bukszák és luxus verdák között igazán halálos iramban érzi magát a néző. Adrenalin és tesztoszteron tapintható a filmben, pedig látszik, a forgatókönyv írók mindent megpróbáltak, hogy hús-vérré gyúrják ezeket a kétdimenziós figurákat. A színészekre nem lehet panasz, Walberg nagyfiú, már eltud vinni a hátán egy pörgős akció mozit. Két igazi veterán is segíti munkáját az ellenséges oldalon:  Tony „Monk” Shalub és Ed „Rock” Harris.

Talán ha nem lennének ennyire szánalmasan unalmasak a film fő karakteri, még azt is mondhatnám Bay eddigi legdrámaibb filmje.

Pain & Gain (2013) on IMDb