Rush (2013)

A sportfilmek készítéséhez napjainkban nagy bátorság kell, hiszen ezeket a műveket szinte csak a rajongók értékelik. De ez kétélű fegyver, hiszen a drukker nagyon kritikus fajta népség, és jaj annak a csapatnak amelyik nem tud győzni!


Niki Lauda (Daniell Brühl) és James Hunt (Chris Hemsworth) vetélkedése már az alsóbb osztályban elkezdődik. Az autós sportágaknál megszoktuk, már hogy itt nem csak egy versenyző kvalitása számít itt jó járgány is elengedhetetlen kellék a győzelemhez. Ezért két főszereplő ellentétes pályán kering még bekerül a technikai sportok császárának is tekinthető Forma 1-be. James a rocksztár kinézetű playboy, olyan vakmerő a pályán is mint az életében. Szereti élvezni sikert és bírja a gyors meneteket is. Vajon a tehetség elég, hogy valaki a csúcsra érjen? Másik oldalon ott van dús gazdag patkányképű Lauda, aki naná hogy pénzzel kerül be a kategóriában. Viszont mérnöki pontossággal állítja be versenylovát és a higgadt versenyző típus. Ami még igazán naggyá tette, hogy abból merített erőt ha legyőzték. Az 1976-os évre végre egyenlő feltétel kap a két hajhász és megkezdődik a szarv összeakasztás. Vajon ki lesz a bajnok?
Ron Howard megteszi nekünk azt a szívességet, hogy semmit nem hagy ki a forma 1 aranykorából. Van itt kérem archív és tű éles kép, dráma és vidámság, feszültség és megkönnyebbülés és nem szokványos romantika. Gyorsan behatol a lelkünkbe a korszak fíling'-je és a benzingőz illata.

Minden benne van ami egy jó sportfilmben, talán még egy kicsit többi is.
Rush (2013) on IMDb