Pandorum (2009)


Sci-fi, méghozzá a mutáns/űrzombi/predátorok elől egy eleve zárt térben (űrhajó) menekülős, mi vagyunk a Föld utolsó reménysége fajtából.
Bower tizedes (Ben Foster) arra ébred a hiperaltatásból, hogy nem is tudja, mi van...ez még nem nagy szám, mert a hiperaltatás után, mint ahogy az köztudott, átmeneti amnézia léphet fel.
A gond, hogy utána sem tudja, mi van, mivel sehol senki ezen a baromira nagy hajón. Összefut Payton-nal (Dennis Quaid) és együtt akarják kieszelni, hogy mi van...csak van valaki azon a hajón, ahol még szunya előtt vagy 60 ezren voltak!
Igen-igen, sokan, mert a Föld túlnépesedett és irány a Tanis nevű bolygó, a kánaán...mivel továbbra sem tudják, mi van, de azt sejtik, hogy a reaktor halódik. Így Bower elindul, hogy megnézze a reaktort és hogy mi van...útközben hozzácsapódik egy dögös-harcos tudós és egy földmíves kung-fu sztár. Együtt menekülnek a mutáns/űrzombi/predátorok elől.

Mint egy fantasy. Mint a Gyűrűk ura. Juss el a reaktorig, Frodó...ill Bower...már csak egy mágus hiányzik.
Egyszerű, mint a pofon, de ász a látvány, egy kicsit félelmetes is. Ha tetszett pl az Event Horizon, szerintem ez is bejön majd.
Jól szórakoztam rajta, nem is kell több egy ilyen sci-fi szegény évben.

Pandorum (2009) on IMDb