Comme un chef (2012)


Gasztro-őrület...Ramsey, Jamie, Nigella, Hugh Fearnley...nézem, de nem csinálom. De ezeken bambulok el szívesebben mostanság. Kapóra jött ez a kis francia szösszenet. Kajáról szól, jó színészek és végre nem egy angol mondja meg, milyen a jó kaja és azt hogy kell elkészíteni.
Alexandre Lagarde (Jean Reno) sztárséf éppen válságban van. Már régen nincs új ötlete, sőt, úgy néz ki, a régieket is kezdi elfelejteni. Ha elveszít egy csillagot is az étterme, ő mehet az utcára és majd jönnek helyette a molekuláris biológus/tudós-szakácsok zselélevessel meg minden sz*rsággal.
Szerencséjére találkozik egy őstehetség fiatal szakáccsal, aki felfrissíti az öreget és az étlapot is. A furcsa páros párkapcsolati és szakmai hullámvölgyeken át, terhes barátnővel az oldalukon, vidéki fogadókon keresztül végül csak eljut a boldog befejezésig.
Igazából a történet leül a közepén és van benne pár idegesítő jelenet (az ellenség kikémlelése álruhában), de összességében egy simán nézhető kis francia vígjáték, egy esős délutánra...

Én, a séf (2012) on IMDb