Inside Man (2006)

"Sorry to interrupt you, Mister Mayor, but there's an old American saying: When there's blood on the streets, somebody's gotta go to jail."

Bankrablós mozi, ami az utóbbi évek legjobbja a kategóriában, még mindig, az Ocean's széria filmjeinél legalábbis biztosan (ráadásul ezek feldolgozások, szóval már eleve nem lehet jó:))!
Egy reggel, Manhattan egyik bankjában pár rossz fiú túszokat ejt. Látszik rajtuk, hogy nem ma kezdték a szakmát, pillanatok alatt átveszik az irányítást. A rendőrség körbeveszi az épületet, megkezdődik a szokásos "gyertek ki - neeeem megyűűűűnk" játék. Vagy mégsem?


Meglepő fordulatok, a rablók nem is rosszak, a rendőrök nem mindig feddhetetlenek, a politikusok korruptak (na jó, ez nem meglepő)! A jó a filmben, hogy egyátalán nem unalmas, pedig jobbára egy helyen, a bankban és környékén játszódik a film. Nagyon-nagyon jól adagolja a feszültséget, kis plussz infókkal, meglepő fordulatokkal és egy kis humorral. Az operatőri munka a film egyik legnagyobb erőssége, csakúgy, mint a betétdalok. Denzel Washington, Jodie Foster és Clive Owen nagyot domborít a filmben, le a kalappal előttük.
Kötelező!

A belső ember (2006) on IMDb