The Gift (2015)

A fiatal pár, Simon (Jason Bateman) és Robyn (Rebecca Hall) Los Angeles külvárosába költözik az új élet reményében. Simon karrierje felszálló ágban van, babát terveznek, kutya is van, a ház is szép, egyszóval minden happy!
Egy nap összefutnak Gordo-val, Simon régi gimis osztálytársával. Kicsit fura fazon, de az új környezetben ki nem az?! Gordo viszont nagyon szimpatikusan tartja őket, mert egyre többet tűnik fel a ház körül, kéretlenül is, ami kezd zavaróvá válni. Szólni kellene neki, hogy vegyen vissza, de ilyet nem szívesen közöl a másikkal az ember. 
Simon végül beszél Gordo fejével és úgy tűnik, minden rendben. Gordo vette a lapot. De utána eltűnik a kutya. A halak meg megdöglenek. Robyn meg kezd paranoiás lenne. Lehet, a srác mégiscsak zokon vette a kikosarazást.
Bateman megmutatja végre, hogy nem csak komédiázásból áll az élet. Nem is csinálja rosszul, kellően hiteles, szimpatikus, majd nagyon nem szimpatikus, de még mindig hiteles. 
A történet semmi újjal nem lep meg bennünket, a fent leírt sztori alapján húsz másik mozi is lehetne csak ebből az évtizedből. 
A karakterek közti viszony precíz ábrázolása, majd ennek a viszonynak a keverése a múltban történtek miatt teszi a filmet kellően érdekessé. 
Azért nem egy óriási "mindfuck" a csavar, de mindig jó látni egy olyan történetet, amiben a kép árnyaltabb, nem egyszerűen fekete-fehér.
Egyszer nézhető kategória, de semmi több.

Az ajándék (2015) on IMDb