Zack and Miri Make a Porno (2008)


Kevin Smith sosem tudta nálam annyira kihúzni a gyufát, hogy a soron következő filmjét ne nézzem meg. Én is azt szeretném, amit minden néző és kritikus, hogy egy jó rendező pár kult film után is maradjon jó rendező. Ha nem is világmegváltó filmet, de legalább nézhetőt csináljon (pl nekem a zuhanó tendenciában is tetszett a Jersey Girl)
Kevin Smith viszont nagyon igyekszik elvenni a kedvem a Kevin Smith filmektől. A polgárpukkasztás, a társadalmi konvenciók felrúgása, illetve kiröhögése alapmotívum volt a filmjeiben. Pont ezért szeretem. Ez a film meg azért nem tetszik, mert mára én lettem a "polgár" és engem pukkaszt?? Ha 14-18 éves lennék, tízszer nézném meg? Nem hinném. 
Már megint a kakis-pisis poénok, amik hogy szépen fejezzem ki magam, dramaturgiailag indokolatlanok. Öncélú fekália fétis a film, semmi más. Romantikus filmnek obszcén, vígjátéknak ugyancsak. Ugyan a két főszereplő új arc ebben az aberrált Smith világban, de nem sikerült elhozniuk a várt megújulást (akkor már inkább Affleck és Damon).
Mélyrepülés ez kérem szépen és csak remélhetem, hogy elértük az alját.
Az alább a Stop Shop 2 egyik ász jelenete látható, inkább ezt nézzétek.