Tron: Legacy (2010)

Valami nagyobbat akartam mondani annál, mint a "látványorgia" és ha már a coitus egy formájánál tartunk, akkor legyen mondjuk "látvány swinger-party"...a baj, hogy ez nem hangzik jól és kisebb "tömörülés", mint az orgia:)!
Nem láttam az első részt (tudom, minden második amcsi filmben a tinédzser szobájában ott a Tron poszter), de biztos voltam benne, hogy érteni fogom. Nem is volt nehéz, mert sztorira nem nagyon kell számítani. Ami egyből megfogott és tekerés nélkül végignéztem a filmet, az a pazar minimalista képi világ. Egy építész barátom már a szótól is rosszul lesz, nemhogy a látványától (nem bírja elviseli az egyszerű dolgokat, mindenhol csicsa kell, meg dísz). Egyszerű, szögletes formák, hűvös színek...borzongatóan szép, így képzelek el egy digitális világot.
És majdnem megtörténik a csoda...az egész filmet szinte a célvonalig elviszi a látvány..majdnem átlépi...de az utolsó pillanatban összeesik...kiderült, hogy csak kellett volna bele egy-két ötlet és egy kicsit erősebb történet. De szép próbálkozás volt.
ignem