Haywire (2011)

Lehet, meg kellett volna hagynom Tás kollegának, ő a nagy rajongója a rendezőnek (Soderbergh). De nem bírtam ellenállni...Egy igazi "tökös" amazon rúgja szét a seggeket ebben a szokatlan, de izgalmas akciófilmben.
A történet egyszerű, mint a pofon, a szuperkemény csajszit elárulja a "cég", ezért bosszút áll, felkutatja a bűnösöket és nagyon-nagyon bántja őket.
A főszereplő, Gina Carano (kick-box, MMA és miegymás bajnok) mintaszerűen aprítja a gonoszokat, de a bunyós jelenetek nem csak ezért jók.
Soderbergh  a saját bevallása szerint nem akart olyan közelharc jeleneteket belevinni, mint ami pl. a Bounre filmekben látható. Iszonyat látványos, de ha belegondolsz, rohadtul nem láttál semmit a hipergyors vágások és a kamera kapkodása miatt. Itt az ellenkezője történik, minden verekedős jelenet jól látható és ÉLVEZHETŐ. Nem sietnek, Carano és Michael Fassbender bunyós jelenete rohadt jól sikerült, ezt tanítani kellene. És ahogy a csajszi egyszerűen átrúgja az ajtón csórikámat, az valami eszméletlen.

Nagyon hangulatos film, annak ellenére is, hogy nem sokat beszélnek benne...nem is kell, a csaj nem kommunikáció szakra jár...odamegy, odab*sz, aztán máshová megy és ott is helyre rakja a dolgokat. 
Az autós üldözést az erdőben emelném még ki, hát azt is nagyon eltalálták.
Igényes akciófilm, tessék megnézni, ilyen is van.