Unlocked (2017)

Alice Racine (Noomi Rapace) szociális munkásként dolgozik Londonban. Gondolhatnánk ezt az első öt percben, de miután az általa hallottakról jelent egy rövid, keményvonású csajnak (és azt tudjuk a Craig-féle James Bond óta, hogy ez csak valami "M-szerű" magas beosztású titkosszolga lehet), sejtjük már, hogy komolyabb háttere lehet a csajnak. 
Egy parkolópályára állított CIA ügynök, aki bár rohadt jó vallató/kihallgató, mégis csipp-csupp ügyekkel foglalkozik és besegít az MI5-nek. 
Az ügynökségek hírt kapnak egy lehetséges biológiai támadásról. 
Alice-t vetik be, hogy kikérdezzenek egy már elkapott terroristát. 
A kihallgatás rosszul sül el, Alice-nak menekülni kell, az alany halott, a CIA és a MI5 is el akarja kapni. A búvóhelyét éppen kifosztó tolvajjal, aki nem mellesleg Orlando Bloom, ex tünde íjász és Irakot megjárt veterán katona, állnak neki, hogy kibogozzák a szálakat, megtalálják az ügynökségekbe beépült téglákat és elkapják a futárt a vírussal.
Girl'powa, kémes-csajos, vagyis csajos-kémes mozi, amit egyedül Rapace miatt néztem végig. Bazi nagy logikai bakik, kínosan feszengő A kategóriás színészek. Mondjuk, ha ezeket nem vesszük észre, akár tetszetős is lehet. Itt sem tudom eldönteni, mi volt a rendező terve. Kémes/politikai thriller, vagy akciófilm? Egyikkel sincs baj, sőt, vegyíteni is lehetne (ez az Atomic Blonde-nak jobban ment, bár ott is csak egy fokkal), de ebből katyvasz lett. 
Ne gondolj bele, ne tedd fel a "most ez hogy, minek ment oda, ha nem is kellett volna, mert.." kérdéseket, ne lepődj meg, ha Alice néha naivabb, mint egy nyolc éves kislány és akkor nincs baj. Ez a mozi nem rétegfilm, nem is lehet, ha mindig az arabok hozzák a biológiai fegyvert, amit persze az oroszoktól vettek. Ki gondolta volna???
Egyszer nézhető, a liftes jelenet csillagos ötös, ezenkívül akár még röhögni is lehet a badarságokon.

Élesítve (2017) on IMDb