The Defenders (2017)

Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage és az Iron Fist összeállnak, hogy együtt vegyék fel a harcot a Kézzel és mentsék meg New York-ot a végső pusztulástól. A történet az Iron Fist első évadának folytatása, de így-úgy minden karakterhez kapcsolódik. 
A Daredevil és vert már hülyére egy csomó Hand alkalmazottat, átvitt értelemben Cage is, Jones lóg csak ki a sorból, de lehet, nála majd a második évad hozza majd be ezt a szálat.
Abban mindenki egyetért, hogy a legbénább történetszálra hozták össze a négy hőst. Sajnos ezzel nem is lehet vitába szállni.


Az első mondatban a felsorolás hozza a sorozatok minőségi szintjét is. A Daredevil fergeteges volt, nem győzöm imádni, de kicsit az is elfáradt a második évadra (lehet, az Kéz a hibás, ha Ő/Ők a főellenség, szétesik és unalomba fullad az egész). Jones már más tészta, de még mindig baromi jó, Cage-nél már érzetem, hogy ez nem az igazi, volt hangulata, de a sovány sztorit elnyújtották. 
És akkor jött az Iron Fist. Ritka fos, vitán felül (órákon át lehetne ekézni, de most a Defenders a lényeg). El is dőlt a sok negatív kritika alatt, mint a rohadt nád, de akkor már állítólag elkezdték forgatni a Defenderst, ami azt a történet szálat viszi tovább...hálás lehetett ezek után folytatni a forgatást.
Szóval Iron Fist köré felépíteni a sorozatot nagy hiba volt. A Hand akarja a Fist-et (;)) hogy öklözzön be valami ajtót, mert csak az ő keze nyithatja ki. Huh, rendesen megerőltették magukat a forgatókönyv írók. Aztán jön az örökélet (ingyensör), a hallelúja meg a pusztulás. Ehhez feltámasztják a halálból Daredevil nagy szerelmét, Elektrát, aki immáron a Black Sky, szupererővel, hogy kapja el az Iron Fistet. 
Black Sky meg csak akkor szupererős, ha a történet indokolja, vagyis amikor a Defenders ellen küzd, egy-egy ellen még a Daredevil is megagyalja...kicsit aránytalan ez, kérem szépen. Azért ragozom ezt, mert rávilágít a sorozat egyik, ha nem a legnagyobb hibájára. Vagyis a Hand nem elég jó főellenség, a Daredevil első évadában Wilson Fisk (vagyis a Vezér) egyedül félelmetesebb volt, mint ez a négy főgyökér együttvéve. 
Ha pedig súlytalan az ellenség, minek a para, úgyis meg van minden mentve, mert majd jól összefognak a hősök, akik először nem akarnak együtt dolgozni, majd aztán mégis és akkor majd a végén, egy jó hosszú bunyó után minden happy lesz. Csak a lényeg maradt el, ami miatt eleve magas volt a léc. 
A karakterépítés (ha Cage és Iron Fist nem is annyira érdekesek és még csak nem is jó színészek, fűzték volna fel a sztorit Daredevil-re és Jones-ra), a jó főellenség és a király hangulat (kicsit ócsó' szaga van ennek az évadnak, fele valami gyárban, vagy a föld alatt valami lukban játszódik, ami persze lehetne hangulatos, de ez éppen nem az). Szóval háromból semmi.
Nagyon remélem, hogy az alkotók most nagyon morcosak és úgy állnak hozzá a következő évadokhoz (együtt és külön-külön is), hogy "na most megmutatjuk nekik"...vagyis nekünk, nézőknek. Hát csak mutassák, alig várom.

Marvel's The Defenders (2017– ) on IMDb