The Great Wall (2016)

Matt Damon (William) és hű társa, a latin akárki a Távol-Keleten kutakodik és keveredik bajba napi jelleggel. Puskaport akarnak szerezni, hogy Nyugaton eladják és gazdagok legyenek (micsoda ötlet:)). 
Belebotlanak a Nagy Falba és egy kínai hadseregbe, aki a falat védi. 
Ugyanis 60 évente jönnek szörnyek és pont mostanra várják az érkezésüket. A világot veszély fenyegeti és csak William tudja megsegíteni őket, ő a győzelem kulcsa...vagy záloga...vagy akármije...
Azt kell mondjam, hogy van az a pénz, amiért Damon faarccal végig haknizza a falat és Kínát. Jó színésznek tartom, de lerí róla, hogy ezt a szerepet nem fogja beírni az önéletrajzába. Csak utalják a pénzt és szevasz'!
Látvány, történet, karakterfejlődés? Ezek közül csak a látvány, de abból is fél óra után elég. Színes-szagos (sok csillivilli zászló, páncél és fegyver), de érdektelen és egy idő után unalmas is.
A közhely gyűjtemény külön idegesítő, ez a kemény zsoldos, akit csak a pénz érdekel, de később rájön, hogy a hazaszeretet, a bizalom, a nem'tommi fontosabb és segít a kemény kínai tábornok kislányon.
A rendezőt sem értem, az ilyen és ilyen munkák mellett ez a gagyi ugyan hogy csúszott be? Szomorú vagyok.
Persze, mindenhol azt írják, Kína az egyik legnagyobb piac és ez a film nekik készült (ahogy a Vasember 3-nak is készült egy kínai verziója, pontosabban bővült pár jelenettel). Hát akkor tartsák is meg maguknak. Teljesen felesleges film, egy marék epret nem ér (főleg ilyentájt, rohadt drága az eper).

A Nagy Fal (2016) on IMDb